Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΠΟΜΠΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ


   Μείωση των υπαρχόντων πομπών στα μεσαία κύματα σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού.
   Επίσης προβλέπεται μείωση των τοπικών – περιφερειακών σταθμών.  
   Φυσικά η αντιπάθεια των ιθυνόντων προς τις εκπομπές των  μεσαίων κυμάτων δεν χρειαζόταν την οικονομική κρίση για να εκδηλωθεί, μια και πολλοί πομποί παραμένουν ανενεργοί και ασυντήρητοι εδώ και χρόνια. Είναι εκδήλωση αμάθειας η προσήλωση σε νέα μέσα π.χ. διαδίκτυο, με ταυτόχρονη εγκατάλειψη των δοκιμασμένων. Ένα διαρκές κυνήγι του καινούργιου, στο όνομα του εκσυγχρονισμού, με προφανείς όμως, οικονομικούς στόχους.
   Στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να κλείσουν την μπάντα των FM, προς όφελος της ψηφιακής εκπομπής DAB. Βεβαίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ιαπωνία η Βραζιλία κλπ, που καλύπτουν πλήρως στα μεσαία ολόκληρες ηπείρους, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, αφήνοντας την Ελλάδα να βουλιάζει στην πρόοδο. Χώρες με το ανάγλυφο της Ελλάδος χρειάζονται τα μεσαία, για να καλύψουν την επικράτεια τους. Συγχρόνως, επιτελούν έργο επίδειξης σημαίας στην ευρύτερη περιοχή. 
   Ο υπουργός κάπου στο κείμενο του παραδέχεται την ύπαρξη «εθνικών λόγων» γιά την παραμονή 5 πομπών μεσαίων. Η ΕΡΤ βεβαία, όλη τη νύχτα, αναμεταδίδει από τα μεσαία κύματα το πρόγραμμα του ΚΟΣΜΟΣ FM. Όμως Ισπανικά και Ιταλικά τραγούδια ακούμε και από τους αναμεταδότες των RAI, RNE, κλπ. 
   Οι πίνακες πού ακλουθούν είναι από την επίσημη ιστοσελίδα ekprosopos.gov.gr.

Πιέστε γιά μεγέθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου