Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

SANGEAN DT-250


    Μικρό ραδιόφωνο, ποιοτική κατασκευή, από τα ακριβότερα της κατηγορίας αυτής. Πολύ σταθερό στα FM, οι σταθμοί δεν χάνονται, τα σήματα δεν μπλέκονται, ακόμη και στο πυκνό ραδιοφωνικό περιβάλλον του λεκανοπεδίου της Αττικής. Πολύ ευαίσθητο, δεν είναι απαραίτητο να ξεδιπλωθεί το καλώδιο-κεραία. 
    Εξαιρετική λήψη στα μεσαία. Στην Αττική λαμβάνει άνετα τους σταθμούς της ΕΡΑ από όλη την Ελλάδα. Χανιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη. Δεν έχει ανάγκη από βοηθητικές κεραίες. Καλή η επιλεκτικότητά του, μόνο οι πολύ ισχυροί σταθμοί επηρεάζουν τις διπλανές συχνότητες.
    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακουστικά ή με το ενσωματωμένο μεγάφωνο. Στην πρώτη περίπτωση ο ήχος είναι βαθύς, πλούσιος. Στην περίπτωση του μεγαφώνου ο ήχος είναι αδύνατος, ρηχός. Αυτό ίσως είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα. Βέβαια έτσι καταλήγει να είναι κατάλληλο μόνο για προσωπική ακρόαση.
    Η θέση του είναι στο γραφείο, δίπλα στον υπολογιστή, ή στα μέσα μεταφοράς, στο πάρκο, στη θάλασσα. Ίσως χρειαστεί λίγο χαρτί στη θέση των μπαταριών, αφού λείπει το αφρολέξ, που συνήθως υπάρχει. 
     Αν το αφήσουμε πάνω στο κλασσικό μεταλλικό τραπεζάκι του καφενείου, και ακούμε ΑΜ, καλό είναι να τοποθετηθεί ανάποδα, αφού το πηνίο με τον πυρήνα μαλακού σιδήρου βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Αυτό το κάτω μέρος είναι καμπυλωμένο, έτσι δύσκολα θα σταθεί όρθιο. Εδώ προτείνεται βάση από πλεξιγκλάς.
     Με την αγορά του ραδιοφώνου δεν παρέχεται θήκη, έτσι μάλλον θα χρειαστεί να γίνει επιπλέον αγορά θήκης κινητού τηλεφώνου, αν θέλουμε να αποφύγουμε γρατζουνίσματα κατά την μεταφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου