Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΡΤ: ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ



          Η κατάληψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ συνεχίζεται και ίσως σύντομα να φθάσουμε στο κομβικό σημείο. Ο αρμόδιος υφυπουργός Καψής πλαισιωμένος από γνωστές προοδευτικές προσωπικότητες, δήλωσε ότι θα χρειαστεί εισαγγελική απόφαση εκκένωσης του κτιρίου. 


          Από την άλλη μεριά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν να παράγουν πρόγραμμα από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, άλλες φορές διατηρούν την επαφή τους με τους ακροατές και άλλες φορές την χάνουν ανάλογα με την τεχνική υποστήριξη των κέντρων εκπομπής. Η βασική συχνότητα των μεσαίων κυμάτων, 729 kHz, (που έχει ακουστεί από την Νέα Υόρκη μέχρι την Νότια Αφρική), λειτουργεί κατά διαστήματα. Επίσης συνεχίζεται η παρουσία στα βραχέα κύματα. Χθες 3/9/2013 στις 18:00 οι συχνότητες 9420 kHz και 15650 kHz ήταν ενεργές αναμεταδίδοντας το βασικό πρόγραμμα.



          Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και η παραγωγή εκλεκτών προγραμμάτων. Το Σαββατοκύριακο ακούσαμε και πάλι τον Ν. Αϊβαλή, και ένα πολύ καλό αφιέρωμα στην μουσική παράδοση της Θράκης. Σε αυτό το πρόγραμμα ο παραγωγός απεκάλυψε ότι η μοναδική εκπομπή που μετέδιδε πριν από χρόνια το Τρίτο Πρόγραμμα, και ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική, κόπηκε μετά από παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού. Ο παρουσιαστής ανέφερε ότι την εν λόγω εκπομπή «Μούσα Ελληνική», επιμελείτο η κυρία Φεβρωνία Ρεβύνθη και ο τότε πρωθυπουργός ήταν αυτός που είχε καταγωγή από το Κορακοχώρι Ηλείας. 

          Την Δευτέρα 2/9/2013, 10 με 11 το βράδυ, η κυρία Θέσια Παναγιώτου παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Ιταλικό μουσικό συγκρότημα της Νάπολης «Nuova Compagnia di Canto Popolare», που εμείς οι παλαιότεροι είχαμε γνωρίσει από τις εκπομπές του Δημήτρη Μαυρίκιου. Στην συνέχεια μετά τις 11 ακολούθησε συναυλία κλασσικής μουσικής με την διεύθυνση του Δημήτρη Μητρόπουλου. Στο πιάνο ο Γκλεν Γκουλντ ερμήνευσε Ι.Σ. Μπαχ. 


          Ίσως αυτές να είναι και οι τελευταίες ποιοτικές νησίδες στα Ελληνικά ραδιοκύματα.





Φωτογραφίες του προσωπικού της ΕΡΑ στην προηγούμενη ανάρτηση :
"ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου