Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΕΑ    Μετά το σβήσιμο των ισχυρών πομπών μεσαίων κυμάτων στους 666 kHz και 981 kHz, ακολούθησε η σιγή στους 729 kHz. Η αφαίρεση του εθνικού ραδιοφωνικού σήματος από την θέση που κυριαρχούσε εδώ και πολλές δεκαετίες δηλώνει την απόσυρση της Ελλάδος και από αυτόν τον τομέα.
    Στα σιωπηλά δημιουργούνται τετελεσμένα, τα οποία κανείς δεν ξέρει ποιος αποφάσισε. Γίνονται ενέργειες οι οποίες δεν είναι γνωστό πότε αποφασίστηκαν.
    Οι κυβερνόντες θα μιλήσουν και πάλι για την ανάγκη εξοικονόμησης χρήματος, θα εμφανιστούν ως πρωτοπόροι  των νέων τεχνολογιών, θα χαρακτηρίσουν την αντίθετη γνώμη οπισθοδρομική.
   Όμως καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι η Ελληνική γλώσσα και μουσική θα λείπουν από τα διεθνή ραδιοκύματα. Ακόμη θα χαθεί η εύκολη επαφή των αποδήμων με την πατρίδα, έχοντας ένα απλό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, στην κουζίνα ή στο πάρκο. Η απουσία αυτή είναι χαρακτηριστική χωρών που έχουν απολέσει την εθνική τους ανεξαρτησία.
 
 Σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί η ανακοίνωση του προσωπικού της ΕΡΤ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤΣβήνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», τη συντροφιά των ναυτικών και της ομογένειας
Η ασυδοσία της κυβέρνησης και των Στουρνάρα, Καψή και Μάναλη δεν έχει όρια. Σήμερα το πρωί (Δευτέρα), στις εγκαταστάσεις των βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα,  εμφανίστηκε εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται μέταλλα, ο οποίος φωτογράφισε τους ιστούς των κεραιοσυστημάτων των βραχέων. Σε ερώτηση των συναδέλφων της ΕΡΤ που εργάζονταν εκεί, απάντησε ότι η εταιρεία του είναι σε συνεννόηση με  το Υπουργείο Οικονομικών για να  δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών των κεραιοσυστημάτων, την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ, μετά την καταστροφή των μεταλλικών κατασκευών. Το όνομα της εταιρείας και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου είναι στη διάθεσή μας.
Επισημαίνουμε ότι στην Αυλίδα, σε μια έκταση 1160 στρεμμάτων, είναι εγκατεστημένοι 39 μεταλλικοί ιστοί,  ύψους  από 30 έως 100 μέτρα ο καθένας, στους οποίους είναι τοποθετημένα τα κεραιοσυστήματα  των βραχέων που στέλνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», την ΕΡΑ5, σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε όλες τις ηπείρους και ωκεανούς. 
Τα βραχέα άρχισαν  να λειτουργούν το 1938 και  έστελναν τη φωνή της πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο. Οι μόνοι που τόλμησαν να τα κλείσουν ήταν οι ναζί, στη διάρκεια της κατοχής της χώρας μας. Μετά την απελευθέρωση δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να συνδέουν την πατρίδα με τους ναυτικούς μας και την ομογένεια. 
Η «Φωνή της Ελλάδας» μεταφέρει σε κάθε άκρη της γης την ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό και την παράδοση από την Ελλάδα, με προγράμματα σε 12 γλώσσες. 
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, συναισθανόμενη την ευθύνη της μπροστά στην ανευθυνότητα  των κυβερνήσεων που παραγνωρίζουν τον εθνικής σημασίας ρόλο που επιτελεί η «Φωνή της Ελλάδας», διαχρονικά προσπαθεί να ξεπερνά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να την κλείσει.
Αυτή τη φωνή της πατρίδας θέλουν οι «κυβερνήτες» μας να ξεριζώσουν και να αποκόψουν από τους ναυτικούς μας και ολόκληρο τον κόσμο, αποτιμώντας την ως παλιοσίδερα.
Και μετά να ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής το ισοπεδωμένο οικόπεδο, αφού έχουν εξαφανίσει την ιστορία της πατρίδας μας, που είναι γραμμένη σε κάθε σπιθαμή του.
Εμείς δεν θα τους αφήσουμε. Οι αρμόδιες αρχές;  Οι εισαγγελείς; Ο πολιτικός κόσμος;

Σε όλα τα παλιά ραδιόφωνα στους 729 kHz, αντιστοιχούσε η λέξη ΑΘΗΝΑ, με λατινικούς χαρακτήρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου